Ateriapalvelut
Ruokapalvelukeskus Arina
Ateriapalveluilla on 35 työntekijää, joista noin 25 henkilöä työskentelee Ruokapalvelukeskus Arinassa.
Ateriat toimitetaan valmistuskeittiöltä jakelu- ja palvelukeittiöille sekä osto- että omana kuljetuspalveluna.
Päiväkotiruokailu
Varhaiskasvatuksessa lapsille on tarjolla jokaisena päiväkotipäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täysipainoinen aamupala, lounas ja välipala.
Vuoropäiväkodeissa tarjotaan lisäksi päivällinen ja iltapala. Ruokailuhetki on lapselle tärkeä. Päiväkotiruokailulla tuetaan lapsen kasvua ja kehitystä. Päiväkotiruokailussa lapsille opetetaan terveyttä, ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.
Päiväkodissa tarjolla olevien välipalojen järjestämisessä otetaan huomioon terveydellinen ja sosiaalinen merkitys, ravitsemus- ja tapakasvatuksen tavoitteet sekä virkistystehtävä. Yhteistyössä lapsen, huoltajan ja päivähoidon henkilöstön kanssa sovitaan tukitoimista ja seurannasta lapsen yksilöllisissä ravitsemukseen sekä terveyden tai sairauden hoitoon liittyvissä tarpeissa. Erityisruokavaliot huomioidaan varhaiskasvatuksen aluepäällikön ilmoitusten perusteella.
Päiväkotiruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Päiväkodeissa lounaalla on tarjolla pääruoan lisäksi aina kasviksia, pehmeää ruisleipää ja näkkileipää, kasvirasvalevitettä sekä ruokajuomana rasvatonta maitoa ja piimää. Ruokalistojen suunnittelua ohjaavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaisemat Suomalaiset ravitsemussuositukset ”Terveyttä ja iloa ruoasta, varhaiskasvatuksen ruokailusuositus”.
Kouluruokailu
Perusopetuksen oppilaalle ja lukiokoulutuksen opiskelijalle on tarjottava jokaisena työpäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täysipainoinen maksuton ateria. Ruokailuhetki on oppilaalle tärkeä. Kouluruokailulla tuetaan oppilaiden ja opiskelijoiden terveyttä kasvua ja kehitystä. Kouluruokailussa lapsille ja nuorille opetetaan terveyttä, ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.
Kouluruokailun ja koulupäivän aikana tarjottavien välipalojen järjestämisessä otetaan huomioon kouluruokailun terveydellinen ja sosiaalinen merkitys, ravitsemus- ja tapakasvatuksen tavoitteet sekä ruokailutauon virkistystehtävä. Oppilaille annetaan mahdollisuus osallistua kouluruokailun suunnitteluun ja toteuttamiseen yhteistyössä Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut Oy:n kanssa mm. sen järjestämien ruokaraatien, teemapäivien ja toiveruokapäivien kautta.
Kouluruokailun järjestämisessä tarvitaan yhteistyötä koulun ja ateriapalvelun henkilöstön kesken. Yhteistyössä oppilaan, huoltajan ja kouluterveydenhuollon henkilöstön kanssa sovitaan tukitoimista ja seurannasta oppilaan yksilöllisissä ravitsemukseen sekä terveyden tai sairauden hoitoon liittyvissä tarpeissa. Erityisruokavaliot huomioidaan kouluterveydenhoitajan ilmoitusten perusteella.
Kouluruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Koululounaalla on tarjolla pääruoan lisäksi aina kasviksia, pehmeää ruisleipää ja näkkileipää, kasvirasvalevitettä sekä ruokajuomana rasvatonta maitoa ja piimää. Ruokalistojen suunnittelua ohjaavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaisemat Suomalaiset ravitsemussuositukset sekä kouluruokasuositus ”Syödään ja opitaan yhdessä” ja ”Ruokailusuositus ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin”.
Palvelutalot ja sairaala
Hyvä ravitsemus tukee terveyttä, toimintakykyä ja elämänlaatua. Ravitsemushoito on monien sairauksien keskeinen hoitomuoto ja olennainen osa jokaisen asukkaan ja potilaan hoitoa. Laadukas ravitsemushoito edellyttää kaikkien ammattiryhmien sitoutumista ravitsemushoitoon ja tiivistä, saumatonta yhteistyötä.
Hoitohenkilöstö tilaa Ruokapalvelukeskus Arinasta ruokavalion sopivan annoskoon mukaisesti. Ateriapalvelujen tehtävänä on varmistaa tarjotun ruoan ravitsemuksellinen laatu.
Ateriat suunnitellaan niin, että ruokalajien ja raaka-aineiden maku, rakenne ja väri sopivat toisiinsa ja muodostavat houkuttelevan kokonaisuuden. Palvelutaloissa ja sairaalassa on tarjolla kaikkina vuoden päivinä täysipainoinen aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala.
Ruokalistojen suunnittelua ohjaavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaisemat Suomalaiset ravitsemussuositukset sekä Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositus ja ravitsemushoitosuositus.
Kotipalveluateriat
Jämsän Terveyden kotihoidon tilauksesta ateriapalvelut toimittaa asiakkaan kotiin valmiita annospakattuja aterioita. Asiakkaalla on mahdollisuus tilata ateriat Ruokapalvelukeskus Arinasta lähetetyltä ruokalistalta mieltymystensä mukaisesti ja hän voi itse päättää kuinka monta ateriaa viikossa tilaa.
Ateriat toimitetaan kylmänä kaksi kertaa viikossa. Ateriaan kuuluu pääruoka lisukkeineen ja jälkiruoka. Keittoruoan kanssa tarjolla on sämpylä tms. Kylmänä toimitettavan aterian etuna on, että asiakas voi itse päättää aterioinnin ajankohdan.
Ateriakuljettaja huolehtii ruoka-annokset yhdessä asiakkaan kanssa jääkaappiin. Tällä varmistetaan, ettei kylmäketju katkea ja ruoan laatu säilyy hyvänä. Ruokalistojen suunnittelua ohjaavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan julkaisemat Suomalaiset ravitsemussuositukset sekä Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositus ja ravitsemushoitosuositus.
Henkilöstöruokailu
Henkilöstöruokailua järjestetään päiväkotien ja koulujen henkilöstölle heidän omissa työkohteissaan. Muu henkilöstö voi ruokailla Jämsän lukiolla ja Jokilaakson sairaalalla olevassa ruokasali Välskärissä.
Ruokailuajat Välskärissä klo 10.45-12.30, Lukiolla klo 12.00-12.30
Henkilökunta-aterian hinta sekä henkilöstö- että laitosten ruokaloissa.
(koulut, päiväkodit, sairaala, vanhainkodit jne.)
Lounas 6,00 € I Jälkiruoka 1,50-3,00 € I Vierasateria 8,50 €
ei sisällä jälkiruokaa
Aterian maksu Välskärissä pankkikortilla tai ruokalipulla,
lukiolla ruokalipulla.
Ruokalippuja voi ostaa:
- Jämsän kaupungin neuvonnasta, Keskuskatu 2-4, Jämsä
- Jokilaakson sairaalan ruokasali Välskäristä, Sairaalantie 11, Jämsä
- Uimahalli Koskikaran kahviosta, Koskikarantie 1, Jämsänkoski
Lisätietoja: Mervi Västinen 0400 649 364
Valmistamme n.
Lounasta joka arkipäivä.
Välipala
Välipalalippuja (1,50 € kpl) voi ostaa Jämsän kaupungin neuvonnasta arkisin klo 9-15 (Keskuskatu 2-4) ja Uimahalli Koskikaran kahviosta. Maksullinen välipala on mahdollista saada kaikilla Jämsän alueen kouluilla.
Tarjolla on vaihdellen erilaisia leipiä ja sämpylää, leikkelettä, voileipävihanneksia, juurespaloja, hedelmää ja rasvatonta maitoa. Välipala auttaa oppilasta jaksamaan pitkän koulupäivän aikana
Yhteystiedot
Mervi Västinen
toimitusjohtaja
0400 649 364
mervi.vastinen@jamsa.fi
Merja Nieminen
palvelupäällikkö
040 837 7581
merja.nieminen@jamsa.fi
Jakelu- ja palvelukeittiöt
-
Kuoreveden koulun keittiö 050 453 4664
-
Hallin palvelutalon keittiö 050 465 4462
-
Hallin päiväkoti keittiö ja siivous/laitoshuoltaja 050 438 6557
-
Länkipohjan palvelutalon keittiö 0400 231 585
-
Jämsänkosken yhtenäiskoulun keittiö 040 712 2641
-
Jämsänkosken palvelukeskuksen keittiö 040 728 1842
-
Kaipolan koulun jakelukeittiö 040 767 8059
-
Jämsän lukion palvelukeittiö 040 712 2500
-
Paunun koulun palvelukeittiö 040 712 2499
-
Vitikkalan koulun palvelukeittiö 0400 406 766
-
Koskenpään koulun jakelukeittiö 050 330 5762
-
Koskenpään päiväkodin jakelukeittiö 050 330 5762
-
Jokivarren päiväkodin palvelukeittiö 050 467 0401
-
Koivulinnan päiväkodin jakelukeittiö 0400 428 785
Kuoreveden koulu,n keittiö
puh. 050 453 4664
Hallin palvelutalon keittiö
puh. 050 465 4462
Hallin päiväkoti keittiö ja
siivous/laitoshuoltaja
puh. 050 438 6557
Länkipohjan palvelutalon keittiö
puh. 0400 231 585
Jämsänkosken yhtenäiskoulun keittiö
puh. 040 712 2641
Jämsänkosken palvelukeskuksen keittiö
puh. 040 728 1842
Kaipolan koulun jakelukeittiö
puh. 040 767 8059
Jämsän lukion palvelukeittiö
puh. 040 712 2500
Paunun koulun palvelukeittiö
puh. 040 712 2499
Vitikkalan koulun palvelukeittiö
puh. 0400 406 766
Koskenpään koulun jakelukeittiö
puh. 050 330 5762
Koskenpään päiväkodin jakelukeittiö
puh. 050 330 5762
Jokivarren päiväkodin palvelukeittiö
puh. 050 467 0401
Koivulinnan päiväkodin jakelukeittiö
puh. 0400 428 785
Ruokapalvelukeskus Arina
palveluvastaavat, toimisto
040 139 7005
ruokapalvelukeskus@jamsa.fi
Sairaalantie 11, 42100 Jämsä
Lea Lampinen
palveluvastaava
0400 788 251
lea.lampinen@jamsa.fi
Päivi Peltola
palveluvastaava
040 182 4222
paivi.peltola@jamsa.fi
Eija Virtanen
palveluohjaaja
040 487 3111
eija.virtanen@jamsa.fi
Tanja Pelkonen
palveluohjaaja
040 867 1293
tanja.pelkonen@jamsa.fi